Find den centrifuge, rotor mm. som passer til din centrifuge – her findes links til guides til centrifuger.

Bench Top Centrifuge Selection Guide

Sorvall Ultraspeed Rotor guide

Sorvall Superspeed Rotor guide


Tre typer af rotorer til centrifuger

Rotorer til centrifuger falder i tre kategorier: Swinging-bucket rotorer, fixed-angle rotorer og lodrette rotorer. Hver især er designet til at tage hensyn til tre vigtige faktorer:

  1. Type centrifugering (differential, isopycnic, or rate-zonal)
  2. Hastighed
  3. Volumen

Ved valg af centrifugerotorer er det derfor vigtigt at vide, hvilken type adskillelse der er påkrævet – differential, isopycnic, or rate-zonal – samt volumen og RCF krav. Dette vil hjælpe med at identificere, hvilken type rotor der passer bedst. Fixed-angle og swinging-bucket rotorer er de mest almindelige rotortyper til benchtop, lowspeed og high-speed floor-model centrifuger. Lodrette rotorer anvendes primært i ultracentrifugering. Rotorer kan være fremstillet af en række materialer, herunder kulfiber, aluminium og titanium. Hvert materiale har forskellige egenskaber, der egner sig bedst til specifikke anvendelser.

Er du i tvivl om, hvilken rotor du skal vælge, så benyt vores rotorguide eller kontakt os. Vi står til rådighed med konkrete råd til dine behov.

Vedligehold dine rotorer

Når de rigtige rotorer er valgt, er det vigtigt, at de vedligeholdes regelmæssigt.

Det vil øge laboratoriesikkerheden, forlænge rotorens levetid og reducere centrifugerings- og forurenings problematikker. Lad Axeb håndtere din centrifuge- og rotor vedligeholdelse.

Se nedenstående videoer – og følg os på YouTube