CO2 inkubator med kobber – forebygger og eliminerer forurening

Beskyt værdifulde cellekulturer med 100% ren kobber, som har naturlige bakterie- og svampedræbende egenskaber.

100% ren antimikrobielle kobber er påvist at være effektivt, og eliminerer mikrobielle forureninger. Der er lavet forsøg med test af levedygtigheden af ​​methicillin resistente Staphylococcus aureus på forskellige kobber og rustfrit stål overflader, og det blev påvist at ren kobber bekæmper forurening af mikroorganismer med langt større effekt end rustfrit stål. Hvorimod et lavt kobber indhold, som legeringer eller rustfrit stål belagt med kobber ikke har nogen nævneværdig effekt.

Thermo Scientific Heracell CO2 inkubatorer er 100 % ren kobber og en rigtig god løsning til forebyggelse af overfladeforurening.

Vi anbefaler særlig CO2 inkubator med kobber til laboratorier:

  • mange brugere om inkubatoren
  • hvor de aspetiske forhold ikke er optimale
  • hvor CO2 inkubatoren står i åbent laboratorium eller på et gangareal, hvor der er meget “trafik”
  • hvor der arbejdes med primær cellelinier

Ingen speciel håndtering er nødvendig for kobber CO2 inkubator

Der er ingen grund til at udsætte personale eller cellekulturer for giftige kemikalie desinfektion eller UV-lys, som også giver mindre effektiv dekontamineringskilde over tid. Den antimikrobielle effektivitet af 100% ren kobber interiør bliver mere effektiv som overfladen oxiders. Undersøgelser viser, at netop den øget mængde kobberioner  har øget virkning på mikroorganismer. Inkubatoren tager til med tiden – fra det flotte kobber orange kammer til et irgrønt kammer, og vil se ud som taget på f.eks. Børsen og andre smukke gamle bygninger og statuer lavet af 100% kobber.

Heracell CO2 inkubator med kobber er sikker for cellerne, kobberioner er ikke luftbårne, og kommer dermed ikke i kontakt med cellerne eller cellekulturen.

Mange års erfaring viser, at kobbertråd, kobbersulfat eller endda en  mønt i CO2  inkubatorens vandreservoirer har betydelig  inhibere på mikrobiel vækst. Kobber hæmmer bakterier, gær og svampevækst på overflader, og i en CO2 inkuabor med 100% ren kobber reduceres muligheden for infektion på væggene, hylder, ventilator og vandreservoir.

Kobber stopper væksten af  mikroorganismerne, da kobberionerne  ødelægger vigtige proteiner og processer  som er afgørende for mikroorganismerne.  For eksempel, undertrykkelse af  bakteriel kolonisering ved fast  kobber er påvist  i Porton Down, England af  Center for Applied Microbiology & Reseach (CAMR, UK), læs rapporten under Downloads – Report CAMR.

Nyttig link: Værd at vide om CO2 inkuabtor

Se videoen herunder om Antimicrobial copper