En grøn profil der bidrager til at nå FN’s klimamål!

Axeb Lab Solutions har netop indgået et samarbejde med GMAF Circular Medico om at sælge Randers-virksomhedens genanvendelige mundbind.

“For os hos Axeb er det vigtigt, at vi tager vores miljø-ansvar alvorligt. Derfor leder vi hele tiden efter partnere, der producerer laboratorieudstyr på en så bæredygtig måde som muligt. GMAF Circular Medico er for os en unik og indlysende samarbejdspartner,” fortæller Yvonne Reinhold, Adm. direktør i Axeb Lab Solutions.

GMAF Circular Medico er en kun 2 år gammel dansk iværksætter-virksomhed med produktion i Randers.

Under Corona-pandemien blev det hurtigt tydeligt for alle, at mundbind var kommet for at blive – på både godt og ondt. Godt fordi de beskyttede os mod virussen – men ondt fordi de brugte mundbind ofte blev smidt over det hele og dermed udgjorde et stort miljøproblem.

Det besluttede Ingo Walterscheid og Lars Thomas Kristensen sig for at gøre noget ved. De opfandt et mundbind, hvor materialet kan genanvendes til at lave nye mundbind af!

Et normalt mundbind kan ikke genanvendes, den metode som GMAF Circular Medico har udviklet, gør det muligt at tilbageføre mundbindene, og genanvende materialet til at producere nyt materiale til nye mundbind.

Væsentligt for brugernes sundhed

Virksomheden omsmelter ikke kun brugte mundbind, men producerer også medicinske mundbind i stort omfang. Deres 20 meter lang og 20 ton tung højteknologisk mundbindsmaskine kan lave op til 500.000 mundbind om dagen.
”Vores maskine er helt unik, under produktionsprocessen støvsuger vi mundbindene 8 gange, og derved fjerne vi de løse plastikpartikler fra mundbinds-materialet, som ellers ville ende i brugernes luftveje. Mikroplast er sundhedsskadeligt og derfor er dette meget væsentligt for brugernes sundhed.
Vi producerer Type IIR og FFP2 operationsmasker/mundbind, hvor vi kan genanvende op til 98% i vores cirkulære løsning, som vi kalder Take Back. ” fortæller Lars Thomas Kristensen, direktør og medstifter.

Selvom GMAF Circular Medico kun har nogle få år på bagen, har de allerede indgået leveringsaftaler med bl.a. Regionerne, herunder hospitaler, tandlæger, praktiserende læger og mange andre i sundhedssektoren.

Metoden er testet på DTU-Risø

Ud over det innovative mundbind har GMAF Circular Medico også udviklet deres helt egen miljøvenlige retursystem. Systemet bruges, når de et mundbind skal genanvendes. Ved hjælp af UV-stråler dræbes alle bakterier og vira i de brugte mundbind, når de puttes i den, lukkede retur spand. Faktisk er behandlingen så sikker, at de brugte mundbind kan transporteres fra samarbejdspartnerne tilbage til Randers som ikke-farligt affald. Metoden er testet og godkendt hos DTU på Risø.

Bæredygtig mundbind anbefalet af Asthma Allergy Nordic 

Hele processen hos GMAF Circular Medico er bæredygtig og cirkulær, hvor så meget som muligt genanvendes, og som mange af deres produkter som muligt er klima-neutrale og sunde. Faktisk er deres mundbind så godt produceret, at de netop har modtaget anbefalingen fra Den Blå Krans fra Asthma-Allergy Nordic, som et tydeligt bevis på, at deres mundbind ikke er til gene, når de anvendes i det daglige.

”Nu kan den professionelle bruger med allergi være tryg ved, at der er minimal risiko for en allergisk reaktion ved brug”, fortæller Lars Thomas Kristensen, direktør i GMAF Circular Medico endvidere.