Stor volumen, som ovenikøbet skåner miljøet 

Det er værd at bemærke, at Lowspeed centrifuge Heraeus Cryofuge 16 og Sorvall RC 16, udover en stor kapacitet (16 liter), også leveres med fokus på miljøet.
Det kræver jo energi, når så store mængder skal op i omdrejninger, men elmåleren skal helst ikke gå i selvsving…

Spar penge
Strøm koster altså noget, og det kan ses på elregningen, så der ligger en reel besparelse i at vælge produkter, der bruger mindre strøm. Budgettet bliver altså tilgodeset, hvis I vælger fornuftigt, når I køber nyt eller udskifter gammelt udstyr – og miljøet får også gavn af beslutningen.

Skån miljøet
For mig personligt betyder det altså noget, at vi tænker miljøet ind i helheden. Det kan måske lyde lidt frelst, men når jeg i min dagligdag vælger løsninger, der er med til at reducere udslippet af CO2, mindste plastik forbrug osv. … det giver god mening at tage bevidste valg, som ovenikøbet bidrager til at passe bedre på vores klode.

Katherine Richardson, som er professor og klimaforsker ved Københavns Universitet, formulerer det super godt her på Videnskab.dk:
»Det kan være brugbart at tænke på Jordens ressourcer som en bankkonto. Videnskaben kan hjælpe os med at kvantificere, hvor meget kapital vi har i banken«

Der er sket rigtig meget gennem de 20 år, jeg har været i branchen. I starten blev stort set alting produceret i Europa og USA. Tiderne er ændret, således at i dag anvender mange producenter underleverandør i Asien, lande hvor miljøet sjældent står øverst på listen.

Mange bække små….
Derfor er det et positivt skridt på vejen, når stadig flere producenter er opmærksomme på, at vi faktisk er ret mange, som vælger miljøhensyn til når det er muligt.

Thermo Scientific har taget et skridt i den rigtige retning med blodbankscentrifuge, Heraeus Cryofuge 16 og Sorvall RC 16 til Bioprocessing, hvor miljøfaktorer er tænkt ind i helheden, f.eks.

Eco-Spin™-teknologi giver energibesparelser på op til 64 procent
Eco Spin™ rotorerne sparer energi
Auto-Door™ funktion, indbygget energisparerfunktion slukker for automatisk kølefunktion, når centrifugen ikke er    i brug.
Miljøvenlig emballering – dvs. 75% genanvendte materialer og bionedbrydelige skumpellets samt transportpaller       fra bæredygtige plantager og genbrugstræ.

Den slags vil jeg gerne se meget mere af.

Red Orangutangen frem for champagne
Vi hos Axeb er tilhængere af at bidrage til nyttige formål, som gavner mennesker, miljøet og dyr. Vi har igennem alle år bidraget løbende med donationer til f.eks. Knæk Cancer, Støt brysterne, Børnefonden, Verdensnaturfonden…..vi bruger hellere penge til gode formål end på champagne og reception, så ved vores seneste jubilæum valgte vi endnu en donation…

Red Orangutangen – her er vi i dag dele-adoptivforældre til Valentino. Vores bidrag er med til at sikre, at han kan komme tilbage til regnskoven, sådan bidrager vores lille andel til at bevare orangutangen som art.

***